Lesmateriaal groep 1

De kinderen gaan de natuur ontdekken in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het avontuur bestaat uit een wandeling van een kilometer en 6 opdrachten waarin één thema centraal staat: sporen in de natuur. De wandeling begint en eindigt op het parkeerterrein van het Bezoekerscentrum (ook wel Buitencentrum genoemd).

De kinderen worden verdeeld in (maximaal) 5 groepjes en krijgen per groepje een rugzak mee. In deze rugzak zit alles wat nodig is voor de opdrachten. De hele klas wandelt gezamenlijk de route. Onderweg vertelt de gids iets over het bos en de dieren die er wonen. Maar natuurlijk ook over de sporen in het bos! Die zie je niet zo snel als je niet weet waar je naar moet kijken…

Op 6 verschillende plekken voeren alle groepjes tegelijkertijd dezelfde opdracht uit. Als de tijd erop zit stopt ieder groepje de eigen spullen weer in de rugzak en wordt de ontdekkingstocht vervolgd. (Als er iets kapot is gegaan of toch helaas zoekgeraakt, meld het dan even aan de gids)

Hier te downloaden: Er is door IVN een prachtig boekje gemaakt waarin alle opdrachten uitgebreid staan beschreven. Daarnaast is er een docentenhandleiding voor de leerkrachten geschreven waarin belangrijke handreikingen en achtergrondinformatie zijn opgenomen.